Термінал НІБУЛОНа на Херсонщині затопило (оновлено)

06 червня 2023, 13:24 1848

Філія «Козацька» компанії «НІБУЛОН», що у селищі Козацьке на Херсонщині, затоплена після руйнування греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Telegram-канал «Херсонський Борщ». 

У відео видно, що вода піднялась на кілька метрів, затоплені силоси терміналу та адміністративна будівля, причал покритий водою. 

У ніч проти 6 червня ворог підірвав греблю Каховської ГЕС. За даними «Укргідроенерго», внаслідок підриву ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає. 

Згодом «НІБУЛОН» у Facebook повідомив, що зерносховище поряд з терміналом, що опинилися в зоні затоплення внаслідок підриву російськими агресорами Каховської ГЕС, не використовувалося.

«З моменту окупації філія «Козацька» не була залучена до роботи компанії. У зерносховищах не було зерна. Йдеться про виключно втрати активів «НІБУЛОНа», — пояснили в компанії.

Там додали, що протягом 2022 року компанія не виконувала транспортування вантажів Дніпром через зупинку річкового судноплавства. Зерносховища в районі Миколаєва нині використовуються як сухий порт для перевалки зернових та подальшого відправлення на експорт.

«Всі філії зернотрейдера знаходяться поза зоною катастрофи», — додали у пресслужбі.