Самохідний плавкран НІБУЛОНу відвантажив на експорт 2,5 млн т сільгосппродукції

13 листопада 2020, 17:10 2962

За перший рік своєї роботи в умовах коронакризи самохідний плавучий кран проєкту П-140 NIBULON MAX продемонструвало високі показники з відвантаження сільгосппродукції на експорт — 2,5 млн т.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відмічається, що до початку роботи NIBULON MAX для обробки аналогічних обсягів вантажів потрібно було задіяти відразу три плавкрани компанії. За підрахунками фахівців компанії «НІБУЛОН», технічні можливості судна дають змогу підвищити річні обсяги перевалки вантажів безпосередньо флотом компанії до 4-5 млн т/рік. А експортні показники компанії — до 8 млн т сільгосппродукції щороку. 

В «НІБУЛОНі» зазначають, що робота NIBULON MAX позитивно впливає на структуру вантажоперевезень компанії та розвиток судноплавства, адже плавкран значно оптимізує роботу всього флоту. Він здатний працювати як перевантажувач та може бути накопичувачем у період відсутності закордонних суден, що у свою чергу вивільняє баржобуксирні склади для здійснення додаткових вантажних рейсів українськими річками, а отже — для нарощування обсягів водних вантажоперевезень та розвантаження автошляхів від вантажівок.

Поява NIBULON MAX стала історичною й для розвитку національного суднобудування, оскільки це найдовше кранове судно класу «річка-море» під українським прапором, збудоване за роки незалежності України. А для суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН», де і було зведено плавкран, — це новий абсолютно вищий рівень суднобудівних потужностей. 


Для довідки: NIBULON MAX має довжину 140 м, ширина становить 28 м, осадка — до 4 м. Судно обладнане двома електрогідравлічними грейферними кранами з максимальною вантажопідйомністю 45 т кожен, загальною продуктивністю 18 тис. т/добу та двома вантажними трюмами місткістю 13 400 куб. м. Це дозволяє крановому судну перевозити зернові навалювальні й генеральні вантажі та повністю виконувати вантажно-розвантажувальні роботи в умовах порту і на відкритому рейді в морі.