Про це йдеться у повідомленні виробника.
«Досвід перейняли у американських цукроварів, які впродовж тривалого часу виводили технологію такого зберігання сировини. На сьогоднішній день їм вдалося продовжити сезон переробки буряка до 10 місяців. Для порівняння, в Україні середня тривалість сезону 4 місяці», — говориттся у повідомленні.
Як зазначається, чортківський підрозділ підприємства цьогоріч проводить експеримент із середньострокового зберігання сировини.
«Для порівняння буряк було закладено в два кагати. Один-із активним вентилюванням, другий — без нього. Кагат без вентилювання після 8 днів почав самозігріватися та втрачати кондицію. Натомість сировина в кагаті з вентиляцією зберігається впродовж півтора місяця без ознак самозігрівання та руйнування», — зазначили на підприємстві.
Як зазначають на «Радехівському цукорі», на даному етапі експеримент проходить вдало. Підприємство буде й надалі продовжувати роботу над проектом. За декілька років планується продовжити сезон переробки цукрових буряків з 4 до 7 місяців.
Для довідки: ТОВ «Радехівський цукор» — великий виробник цукру в Західній Україні, входить до міжнародної групи компаній Pfeifer & Langen — великого європейського виробника цукру.