Прометей заявляє про проблеми з відшкодуванням ПДВ

23 лютого 2024, 13:50 1666

На початку 2024 року одна з компаній ГК «Прометей» — ТОВ «Явкино Холдинг» — перейшла на обслуговування в управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків. Відразу почалися проблеми з відшкодуванням ПДВ.

Одна з них — це звинувачення в наданні певних послуг, які компанія ніколи не надавала. Про це заявляють у ГК «Прометей». 

На даний момент сума відшкодування ПДВ становить близько 20 млн грн.

«Станом на 22 лютого 2024 року податкова служба відмовляється вести офіційний контакт з компанією та вводить підприємство в стан «ризиковий», що впливає не лише на роботу компанії, а й на діяльність постачальників, які є пріоритетом для компанії в підтримці малих та середніх фермерських господарств по всій країні, що не мають можливості самостійно здійснювати експорт, — коментують стан справ у ГК «Прометей». — Однак через блокування відшкодування ПДВ ми не зможемо оплачувати товар цій категорії господарств, що потягне за собою серйозний економічний удар по сфері сільськогосподарського виробництва». 

Незважаючи на складну економічну ситуацію в Україні, яка створює перешкоди для ведення операційної діяльності, особливо для експортерів аграрної продукції (обмежені можливості українських портів, заборона вільного експорту до сусідніх країн та постійні перешкоди з боку російської федерації), ГК «Прометей» продовжує активно працювати та розвивати свій бізнес. 

«Наразі ми намагаємось зрозуміти дії з боку ДПС: це спроби схилити нас до певних домовленостей чи штучно зруйнувати бізнес? 

З нашого боку, ми будемо змушені звернутись за захистом своїх інтересів до суду, Офісу Президента, Офісу Генерального прокурора та оприлюднити інформацію про неправомірні дії певних чиновників», — заявили у компанії.