Ощадбанк збільшив у 4 рази кредитний ліміт для Kernel

09 серпня 2024, 14:23 865

«Ощадбанк» розширив фінансування агрохолдингу Kernel.

Про це говориться у повідомленні фінустанови

Зокрема, «Ощадбанк» збільшив кредитний ліміт для СТОВ «Дружба-Нова», що входить до групи компаній Kernel, майже в 4 рази: з 340 млн грн до 1 253 млн грн. 

«Цільове призначення фінансування — поповнення обігових коштів виробника сільськогосподарської продукції», — уточнили у банку. 

Компанія «Дружба-Нова» є одним із найбільших земельних кластерів Kernel — понад 110 тис. га. Завдяки залученим коштам компанія зможе забезпечити ефективну збиральну та посівну кампанії поточного року, що сприятиме збільшенню валютних надходжень від українського експорту.

На сьогодні кредитний портфель групи компаній Kernel в «Ощадбанку» становить вже понад 2,2 млрд грн. 


Для довідки: Kernel до війни був найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії, провідним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах.