НІБУЛОН домовився про реструктуризацію боргу з іще одним держбанком

06 лютого 2024, 15:32 833

«НІБУЛОН» та «Укрексімбанк» уклали договори про довгострокову реструктуризацію заборгованості фінансових зобов'язань компанії.

Про це говориться у повідомленні компанії у Facebook.

Зазначається, що сторони протягом 2023 року провели злагоджену роботу щодо пошуку взаємовигідних умов реструктуризації, яка була реалізована наприкінці січня. Завдяки цьому сторони забезпечили, з одного боку, працюючий актив та повернення коштів державному банку, а з іншого — прийнятний рівень фінансового навантаження одного з лідерів ринку, що надає можливість для його успішного функціонування. 

«З самого початку ми налагодили конструктивний діалог на всіх рівнях і крок за кроком прийшли до взаємовигідного рішення. У поточних умовах важливість таких дій є набагато більшою, адже прямо забезпечує підтримку економіки нашої держави», — зазначає член правління, головний ризик-менеджер (CRO) «Укрексімбанку» Дмитро Каплюк.

«У 2013-2014 рр. найбільший кредитний портфель компанії перед банком становив $165 млн, що характеризує рівень співпраці та взаємопорозуміння, якого ми досягли за попередні роки та підтвердили зараз під час реструктуризації. Переконаний, що зараз не варто чекати допомоги з-за кордону, слід шукати підтримку та розуміння на наших теренах», — коментує генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Андрій Вадатурський.


Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).