Мрія: Рейдери відмовляються виконувати рішення суду

11 серпня 2016, 11:59 1759

Рейдери перешкоджають доступу правоохоронців і відмовляються виконувати рішення суду щодо АТП агрохолдингу «Мрія» в м. Хоростків

Про це повідомляється на сайті компанії.

Відмічається, що вчора слідчі прокуратури м. Києва в супроводі фізичної охорони провели обшук на території АТП агрохолдингу «Мрія» в м. Хоростків Тернопільської області та ознайомили представників компаній «Мрія» і «Глобал Фід» з постановою Дніпровського районного суду м Київ від 4 серпня 2016 р.

Зокрема, суд постановив накласти арешт на будівлі і споруди АТП і передати об'єкт на відповідальне зберігання ТОВ «Мрія-Лізинг», компанії, що входить до складу агрохолдингу «Мрія». Тарас Дідик, представник компанії «Глобал Фід», «співробітники» якої 1 липня незаконним шляхом проникли на територію АТП і по сьогоднішній день блокують доступ на його територію, відмовився підписувати протокол і надати співробітникам «Мрії» доступ до об'єкта.

«Ми отримали від слідчого примірник рішення суду про передачу АТП на відповідальне зберігання ТОВ «Мрія-Лізинг», однак фактично об'єкт нам переданий не був і доступу на його територію ми не маємо. Ми стривожені тим фактом, що правоохоронні органи не змогли забезпечити повне виконання рішення суду і зі свого боку не можемо гарантувати збереження об'єкта, особливо, коли на його території незаконно перебувають озброєні люди», — коментує директор з юридичних питань Агрохолдингу «Мрія» Сергій Ігнатовський. 

Нагадаємо, 1 липня 30 чоловіків, серед яких — кілька співробітників служби безпеки колишніх власників Агрохолдингу «Мрія» сім'ї Гут — із застосуванням сили проникли на територію діючого автотранспортного підприємства «Мрії», розташованого в м. Хоростків Гусятинського району Тернопільської області, і до сих пір блокують об'єкт.


Для довідки: У період з 29 червня 2011 р. по 7 серпня 2014 р. власником будівель і споруд АТП в м. Хоростків було ТОВ «Мрія-Лізинг». Перед оголошенням банкрутства 7 серпня 2014 р., за вказівкою попереднього менеджменту компанії, АТП балансовою вартістю 48,6 млн грн. було продано ТОВ «Буд-М», а компанія «Мрія» продовжувала використовувати АТП в своїй виробничій діяльності в рамках укладеного з «Буд-М» договору оренди, дійсного до 31 грудня 2017 р.

ТОВ «Буд-М» з моменту його реєстрації до 2014 р. включно фінансувалося за кошти агрохолдингу «Мрія». Однак, для виведення активів з «Мрії» за вказівкою попереднього менеджменту незаконно був звільнений директор «Буд-М», а на його посаду з метою подальшої перереєстрації на підставних осіб призначений Шевченко С. А.

23 жовтня 2015 р. між ТОВ «Буд-М» і ТОВ «Глобал-Фід» (засновник – колишній юрист «Мрії» Тарас Дідик) укладено фіктивний договір купівлі-продажу АТП на суму 7,6 млн грн. Експертну оцінку цього об'єкта проводило ТОВ «Велі Консалтинг», директором і єдиним учасником якого є колишній керівник відділу оцінки агрохолдингу «Мрія» Дубчак П. Р. Згідно його експертної оцінки, ринкова вартість будівель АТП станом на 16 жовтня 2015 р. становила 6,3 млн грн., що не відповідає дійсності, тому що ще 30 червня 2015 р. балансова вартість цього об'єкта дорівнювала 45,9 млн грн.

Проти службових осіб ТОВ «Буд-М» і ТОВ «Глобал Фід» порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем і незаконного заволодіння чужим майном. На будівлі і споруду АТП накладено судовий арешт.