Lactalis вирішила істотно скоротити переробку молока у Франції

01 жовтня 2024, 16:11 151

Компанія Lactalis має намір зменшити обсяг молока, яке вона переробляє у Франції.

Цей крок спрямований на зменшення впливу міжнародних цін на сировину, повідомляє Reuters із посиланням на повідомлення компанії. 

Компанія планує зменшити переробку молока щорічно на 450 млн л, або майже на 9% від загального обсягу в 5,1 млрд л у Франції.

Зменшення, яке розпочнеться наприкінці цього року та набуде чинності поступово до 2030 року, обмежить обсяг так званого надлишкового молока, яке Lactalis переробляє для продажу за кордоном у вигляді таких товарів, як сухе молоко.

У компанії вважають, що збільшення таких споживчих товарів, як сир і йогурт, призведе до кращих цін для молочних фермерів.

«Оцінка надлишку молока часто дуже низька і залежить від нестабільності та непередбачуваності світових ринків», — сказав у заяві директор із постачання Lactalis Серж Молі.

Водночас об'єднання молочних фермерів розкритикували такий «вихід з французького молочного сектору».

Голова найбільшої профспілки фермерів Франції FNSEA Арно Руссо в коментарі радіо France Info пояснив, що «виробникам молочних продуктів необхідний хтось, хто збиратиме їхнє молоко».

Зменшення кількості тваринницьких ферм у Франції, яка є найбільшим виробником агропродукції у ЄС, стало причиною  протестів на початку цього року.

FNSEA тисне на новий уряд Франції, щоб той запровадив заходи підтримки, які були відкладені через позачергові парламентські вибори на початку літа.

У Lactalis заявили, що скорочення обсягів, яке охопить дві області Франції, де мережа постачальників є більш розгалуженою, буде предметом обговорення з виробниками.