Крупний виробник свинини заявив про рейдерське захоплення

02 вересня 2016, 15:06 4041

ТОВ «Сільські традиції» заявило про спробу рейдерського захоплення підприємства.

Про це говориться у відкритому листі компанії, який є у розпорядженні AgroPortal.ua.

Відмічається, що активна фаза рейдерського захоплення розпочалася 11 серпня 2016 р., коли група активістів заблокували під’їзди до комплексу «Сільських традицій», намагаючись не пропустити автомобілі з кормами для тварин і тим самим перешкодити роботі підприємства.

«У хід пішли бензопили, за допомогою яких «протестувальники» самовільно винищували дерева захисної лісосмуги вздовж дороги. Поваленими деревами вони заблокували усі під’їзні шляхи до комплексу. При цьому «активісти» не гребували нічим: кидали каміння в автомобілі працівників підприємства, пошкоджували кормовози підприємства-постачальника, вчиняли бійки», — розповідають в компаніі.

Через недоотримання корму тварини почали їсти слабших своїх сородичів, помирати від голоду і стресу. Така своєрідна блокада підприємства тривала майже чотири доби, внаслідок чого неможливо було вивезти загиблих тварин. Якби ця ситуація продовжилася ще на 2-3 доби, то могла б привести до екологічного лиха у вигляді масових інфекційних захворювань у регіоні, говориться в листі.

Правоохоронними органами відкрито ряд кримінальних проваджень як стосовно організаторів, так і безпосередніх учасників незаконних дій і наразі проводиться досудове розслідування. Тим не менше, 15 серпня під тиском частини агресивно налаштованих місцевих жителів, яких в повній мірі підтримали представники обласної влади, підприємству в ультимативній формі поставлено вимогу вивезти всіх свиней на забій, в тому числі основне стадо, змусивши підписати графік завезення кормів та вивезення поголів’я. В противному разі корма на територію підприємства надходити не будуть.

«Ми вимушені були підписати зазначений графік, щоб не допустити екологічної катастрофи в районі, пов’язаної з масовою загибеллю свиней. Ми переконані в тому, що зазначені організовані протиправні дії «протестувальників» є нічим іншим, як новою формою рейдерського захоплення підприємства», — запевняють «Сільські традиції».

Також компанія звернулась до керівництва області з проханням відстояти свої права та зберегти привабливий інвестиційний клімат регіону. З повним текстом листа можна ознайомитись за посиланням.


Для довідки: Компанія «Сільські традиції» в Україні представлена трьома підрозділами: «Громада-Агро», що займається рослинництвом і виробництвом кормів; «Сільські традиції» (розведення свиней датської селекції); «Ясні Зорі-Полтавщина» (завод по забою і переробки м'яса свиней).