Концесіонер Херсонського порту готовий відновити роботу, коли це стане можливо

30 січня 2023, 11:16 1794

Компанія-концесіонер майна «Херсонського морського торгового порту» ініціює створення робочої групи щодо розроблення і затвердження механізму відновлення діяльності порту після відновлення судноплавства та створення умов для безпечної роботи порту.

Робоча група включатиме представників Проєктного офісу SPILNO і Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише ЦТС із посиланням на повідомлення ТОВ «Херсонський порт».

Як зазначається, зараз рух суден неможливий, як і проведення повноцінної інвентаризації майна та будь-якої господарської діяльності на території порту. Також відзначається, що попередній обсяг збитків та руйнувань внаслідок тимчасової російської окупації значний і продовжує зростати.

«Проте це не змінює планів компанії в майбутньому інвестувати в порт як об'єкт концесії, так і у місцеву інфраструктуру відповідно до підписаного договору», — сказано в заяві компанії.

«Попри все, ми рішуче віримо в цей проєкт й успішне майбутнє героїчного Херсону… Наприкінці 2021 року, отримавши майно порту в управління, з чіткою стратегією розпочали модернізацію. Тепер з адаптованим у деталях планом хочемо повернутися до командної роботи на причалах тоді, коли це стане можливо та повністю безпечно», — заявляє керівництво ТОВ «Херсонський порт».