Kernel створює організацію водокористувачів

19 квітня 2024, 17:27 931

Kernel у межах підтримки меліоративної реформи ініціював створення організацій водокористувачів (ОВК) «Градизька» у Полтавській області та «Дмитрівська» на Черкащині.

Про це говориться у повідомленні компанії

«Наше підприємство здійснює зрошення сільськогосподарських земель на площі 2823 га на Полтавщині та Черкащині, — зазначає керівник Придніпровського кластера Михайло Петров. — Поява ОВК сприятиме ефективному управлінню насосними станціями для вчасної подачі води на зрошення. Також завдяки ініціативі ми плануємо модернізувати застаріле енергозатратне насосно-силове обладнання, автоматизувати подачу води, провести гідроізоляцію підвідного каналу».

Перші кроки у напрямі організації ОВК у Придніпровському кластері Kernel були здійснені ще навесні 2023 року. Втілення ініціативи підтримали громадська спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада» та Європейський банк реконструкції та розвитку. Так,  у межах проєкту міжнародної технічної допомоги «Україна: підтримка розвитку організацій водокористувачів» були профінансовані роботи з проведення інвентаризації меліоративних мереж, а також інші юридичні роз’яснення, необхідні  для створення  та ефективного функціонування ОВК «Градизька» та «Дмитрівська».


Для довідки: Kernel до війни був найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії, провідним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах.