Fitch погіршило прогноз кредитного рейтинга Кернела

12 лютого 2022, 10:07 389

Рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) агропромислової групи «Кернел» в іноземній валюті на рівні BB-, змінивши прогноз із «позитивного» на «стабільний».

Про це говориться у повідомленні агентства. 

Як зазначається, перегляд рейтингу відбувся услід за зниженням суверенного рейтингу України (В/Стабільний). 

«Підтвердження рейтингу відображає очікування Fitch, що «Кернел» збереже свою консервативну структуру капіталу після завершення своєї програми розширення в 2021/2022 ФР. Разом із масштабуванням групи, покращеною продуктовою диверсифікацією та фінансовою дисципліною це вказує на зміцнення кредитного профілю, що відображено у «позитивному» прогнозі щодо довгострокового РДЕ «Кернела» у місцевій валюті», — говориться у повідомленні. 

Fitch очікує, що у 2021/2022 ФР «Кернел» зафіксує ще один рекордний показник EBITDA у розмірі близько $620 млн. Зростання прибутку буде здебільшого зумовлене сильними результатами в сегментах торгівлі, інфраструктури та сільського господарства, а також очікуваним відновленням прибутковості в основному сегменті переробки олійних після збільшення пропозиції соняшникового насіння в новому сезоні .


Для довідки: «Кернел» — найбільший у світі виробник та експортер соняшникової олії, провідний виробник та постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продаж соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах. На частку «Кернел» припадає близько 8% світового виробництва олії.