Fitch підтвердило рейтинг МХП

15 вересня 2016, 07:50 2904

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові рейтинги за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті MHP S. A., афілійованої з компанією «Миронівський хлібопродукт», на рівні CCC.

Про це AgroPortal.ua стало відомо з повідомлення Fitch Ratings.

Наголошується, що рейтинги відображають політичну та економічну нестабільність в Україні, де базуються активи та операції МХП, що може представляти загрозу фінансовій гнучкості компанії і здатності виконувати свої боргові зобов'язання.

Довгостроковий рейтинг в іноземній валюті, як і раніше, стримується рейтином країни на рівні ССС.

Fitch прогнозує, що EBITDA МХП знизиться до близько $370 млн в 2016 р. (2015 р.: $437 млн) через ослаблення середніх відпускних цін на м'ясо птиці, більш високі витрати виробництва і зниження відшкодування ПДВ в рамках спецрежиму після змін до законодавства, чинних з 2016 р. В 2017 р. EBITDA знизиться до $350 млн, що буде обумовлено повною відміною спецрежиму.

При цьому МХП збереже свою сильну позицію на ринку в якості ведучого виробника м'яса птиці і напівфабрикатів в Україні завдяки своїм масштабам, більш широкого доступу до банківського фінансування і більш високому ступеню вертикальної інтеграції, ніж у конкурентів.


Для довідки: МХП — вертикально інтегрована компанія. Серед напрямків діяльності — рослинництво, птахівництво і м'ясопереробка. Земельний банк МХП становить близько 370 тис. га. З 2008 року акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.