Ще одне підприємство Пан Курчак сертифікувалось за ISO

23 червня 2021, 18:00 2701

Система менеджменту ISO 22000:2018 впроваджена на «Нововолинському м'ясокомбінаті», що входить до агропромгрупи «Пан Курчак».

Як говориться у повідомленні компанії, ISO 22000:2018 — це «Система управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга». Даний стандарт встановлює вимоги до системи управління в організаціях, що пов«язані з виробництвом і споживанням харчових продуктів. Він направлений на демонстрацію їхньої здатності контролювати безпеку харчової продукції та гарантувати, що випущена ними продукція є безпечною для споживачів.

Як зазначається, на кожному етапі виробництва працівники стежать за дотриманням вимог системи: від поступлення сировини на підприємство до відвантаження готового продукту.

«Система успішно діє завдяки чіткому контролю виробництва на кожному етапі та більш поглибленому на окремих стадіях (так звані точки контролю та критичні точки контролю)», — уточнюють у компанії.

Також в «Пан Курчак» повідомили, що на підприємстві постійно ведеться контроль виконання вимог стандарту. Нещодавно провели реконструкцію власної мийки транспортних засобів, адже потрібно бути впевненими у чистоті транспорту, який перевозитиме продукцію. Також вдосконалено систему навчань персоналу, який має безпосереднє відношення до виробництва.

На ТзОВ «Нововолинський м'ясокомбінат» зауважують: система дає гарантію, що продукт якісний та безпечний. Ефективність системи підтверджують регулярні дослідження готової продукції в зовнішніх лабораторіях.


Для довідки: у середині червня 2021 р. повідомлялось, що ТОВ «Агротехніка» (входить до групи компаній Risters Group («Пан Курчак») завершує процес впровадження системи управління якістю на відповідність ISO 9001:2015 і системи управління безпекою харчових продуктів на відповідність ISO 22000:2007. 

Агропромислова група «Пан Курчак» заснована в 2001 р. До її складу входять «Західна аграрна компанія» (вирощування зернових та технічних культур), «Агротехніка» (виробництво і реалізація комбікормів), «Агідель» і птахокомбінат «Губин» (вирощування курчат бройлерів, виробництво м'яса птиці), «Віра-1» (вирощування свиней), «Нововолинський м'ясокомбінат» (переробка свинини).