Астарта завершила збирання пізніх культур

02 грудня 2019, 12:29 1845

Агропромхолдинг «Астарта» завершила агровиробничий сезон 2019 року: останніми були зібрані кукурудза (580 тис. т в заліковій вазі) та цукрові буряки (близько 1,5 млн т).

Перевезення сировини з полів на цукрові заводи ще триває, йдеться у повідомленні компанії.

«Цієї осені погодні умови і досвід застосування IT-технологій в управлінні польовими операціями сприяли швидшому завершенню жнив. У той же час, посушливі погодні умови в літній період позначилися на плановій врожайності більшості вирощуваних компанією культур. Як наслідок, валова врожайність кукурудзи склала 87 ц/га, врожайність цукрових буряків (у заліку) прогнозується на рівні 437 ц/га. При цьому цукристість буряків вища за минулорічний показник: 18,2% порівняно з 16,9% у 2018 році», — йдеться у повідомленні.

В.о. директора сільськогосподарського виробництва «Астарти» Вадим Скрипник зазначив, що збиральну компанію завершили, проте й досі продовжуються польові роботи: на виробничих підрозділах компанії триває підготовка ґрунтів та внесення добрив під посів ярих культур 2020 року: цукрових буряків, сої, кукурудзи та соняшнику. Вносяться добрива під озимину.

«Незважаючи на те, що озимі культури були висіяні в недостатньо зволожений ґрунт, оцінюю стан посівів як добрий та прогнозую, що в зиму вони увійдуть в оптимальній для перезимівлі фазі розвитку. Одночасно ми продовжуємо аналітичну роботу з аналізу врожайності насіннєвого матеріалу: наступного року обиратимемо лише ті сорти та гібриди, які показали найвищі показники та були стійкими до викликів погоди», — додав він.