Аграрний фонд отримає фінансування на модернізацію КХП

25 листопада 2020, 18:20 1844

В рамках спільної програми України та Європейського інвестиційного банку щодо кредитування аграрного бізнесу АТ «Аграрний фонд» та проєкт «Технічна допомога на підтримку впровадження операції «Основний кредит для аграрної галузі — Україна» уклали меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«У рамках підписаного меморандуму проєкт технічної допомоги має намір об’єднати та скоординувати зусилля з АТ «Аграрний фонд» щодо ідентифікації та розробки субпроєктів для розвитку ланцюгів створення доданої вартості з вирощування або переробки зернових та олійних культур відповідно до операції «Основний кредит для аграрної галузі — Україна» в інфраструктуру державного сектору», — повідомив керівник проєкту «Технічна допомога на підтримку впровадження операції «Основний кредит для аграрної галузі — Україна» Штефан Розенов.

За словами в.о. голови правління АТ «Аграрний фонд» Богдана Банчука, таке співробітництво дасть можливість залучити значні ресурси для модернізації та розширення виробничих потужностей, а також спрямувати кошти на підтримку вітчизняних сільгоспвиробників.

«В рамках проєкту «Основний кредит для аграрної галузі — Україна» Аграрний фонд зможе залучити значне фінансування у розвиток уже існуючих програм та в упровадження нових. Зокрема, анонсована передача в управління комбінатів хлібопродуктів для забезпечення продовольчої стабільності дозволила б направити необхідні ресурси на їх модернізацію. Такі інвестиції дадуть можливість підвищити рівень економічної ефективності державних КХП і як результат — посилять роль держави в забезпеченні продовольчої безпеки країни», — розповів Богдан Банчук.


Для довідки: проєкт «Технічна допомога на підтримку впровадження операції «Основний кредит для аграрної галузі Україна» впроваджений за підтримки Європейського інвестиційного банку в рамках підписаної фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком. Проєкт передбачає виділення Україні 400 млн євро, до 30% з яких можуть бути спрямовані на підтримку інфраструктури державного сектору.