Європейський бізнес вимагає відкритішої торговельної політики

18 липня 2024, 08:00 697

Джерело фото: Reuters

Бізнес-асоціації Європейського Союзу підписали Спільну декларацію, яка закликає до більш відкритої торговельної політики об'єднання.

Про це повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», яка разом з українським аграріями та експортерами сільськогосподарської продукції привітала ініціативу.

Зазначається, що декларацію підписали представники 31 провідної європейської бізнес-асоціації.

«Для України є багатонадійним сигналом те, що європейський бізнес закликає інституції ЄС та європейських впливових лідерів проводити амбітну та відкриту торговельну політику, яка є необхідною для підтримки конкурентоспроможності ЄС. Як доречно зазначається у декларації, досягнення цієї мети було б неможливим без спрощення процедур торгівлі та зменшення бар'єрів доступу до ринків як для експорту, так і для імпорту», — зазначають в УКАБ.

Водночас інші політики ЄС, які потенційно впливають на торгівлю з партнерами з третіх країн, повинні бути ретельно оцінені з урахуванням зворотного зв'язку від торговельних партнерів, вважає європейський бізнес. 

За словами президента УКАБ Алекс Ліссітси, українські аграрії сподіваються, що принципи та цінності, які сповідуються у цій Декларації, будуть реалізовані на практиці у відносинах ЄС з Україною – майбутнім членом ЄС, бар’єром Європи проти екзистенційної загрози російській агресії та ключовим партнером ЄС у питаннях продовольчої безпеки та суверенітету.

«Українські фермери та сільськогосподарські підприємства сподіваються на співпрацю з бізнесом ЄС та політиками ЄС, щоб допомогти реалізувати ці принципи заради нашого спільного процвітання», — додав він.