В Аргентині прогнозують мінімальний за 15 років урожай сої

07 лютого 2023, 11:56 1711

Виробництво сої в Аргентині в 2022/23 МР впаде до найнижчого за 15 років рівня через тривалу посуху.

Про це пише World Graine з посиланням на звіт Служби іноземних сільськогосподарських послуг Міністерства сільського господарства США (USDA).

Так, відомство знизило свій прогноз виробництва сої до 36 млн т, що на 9,5 млн т менше попередньої оцінки. Якщо прогноз справдиться, це буде найнижчий обсяг виробництва сої в Аргентині з 2008/09 МР, коли було зібрано 32 млн т.

USDA відзначило, що нещодавні дощі виграють час для сої другого врожаю, але для суттєвого відновлення потрібна краща за середню погода до лютого.

«До ідеальних умов вирощування ще досить далеко, щоб другий урожай пізно посіяної сої на великій площі міг компенсувати втрати бобів першого врожаю, а отриманий загальний урожай перевищив катастрофічну посуху 2017/18 МР (37 млн т). Однак повернення до високих температур і сухих умов може ще більше знизити виробництво, ніж наша поточна оцінка», — уточнили у відомстві.

Зазначається, що нещодавня інспеція USDA спостерігала «безпрецедентний рівень» негативного впливу посухи у зазвичай зелених регіонах Аргентини.