Компенсація за сільгосптехніку: перелік зріс до 11,8 тис. найменувань

24 жовтня 2024, 09:24 127

Перелік сільгосптехніки та обладнання українських виробників, за придбання яких аграрії можуть отримати компенсацію 25% вартості від держави, тепер збільшено до 11 771 одиниць від 133 українських підприємств.

Як повдіомляє Міністерство економіки України, відповідний наказ затверджено 22 жовтня. 

«Ще 7 нових підприємств з виробництва сільськогосподарської техніки та обладнання взяли участь у державній програмі. Перелік української техніки, за придбання якої держава компенсує аграріям 25% від вартості, збільшився на 324 позиції та становить майже 11,8 тис. найменувань», — зазначила перша віцепрем'єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Щоб скористатися державною програмою підтримки та отримати 25% компенсації вартості за придбану техніку чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

Виробники, які бажають включити свою техніку до переліку, можуть звернутися до Мінекономіки через офіційну електронну пошту — [email protected]. Заявка повинна бути подана в електронній формі з використанням електронного підпису або інших засобів ідентифікації, що дозволяють встановити особу керівника або уповноваженої особи.