Висоцький: Попит на дотації для бджолярів вдвічі перевищив очікування

12 лютого 2021, 08:00 17823

На отримання дотацій зареєструвалось 24 тисячі пасічників, що вдвічі перевищило попередні очікування.

Про це в коментарі для AgroPortal.ua повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

На його погляд, логічним буде продовжувати і розширювати програму у поточному та наступних роках. Окрім підтримки бджолярів, це також один із способів стимулювати їх реєструвати свої пасіки.

Наразі великий відсоток незареєстрованих пасік ускладнює процес розвитку комунікації між бджолярами, фермерами та державою. Натомість відкрита інформація про пасічників суттєво допоможе налагодити цей процес.

«Але наша ціль – не шукати незареєстрованих, чи йти методом покарання, а стимулювати бджолярів самих реєструвати пасіки», – сказав Висоцький.


Для довідки: Дотація для підтримки бджільництва надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявнівід 10 до 300 бджолосімей. Розмір дотації становить 200 грн за бджолосім’ю. Якщо їх понад 300, максимальний розмір дотації обмежений 60 тис. грн одному отримувачу.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua