На Полтавщині випікатимуть паски для мешканців постраждалих регіонів

13 квітня 2022, 08:00 1121

Кожна 10-та великодня паска, випечена в Сергіївській пекарні, буде передана на благодійність. Уже цими вихідними випікатимуть 500 пасок для жителів Сумщини.

Про це AgroPortal.ua розповів власник Сергіївської пекарні на Полтавщині Володимир Опришко.

«Ми вже розпочали прийом замовлень на випікання пасок, триватиме він до 22 квітня. У нас є доставка, також можливий самовивіз. Плануємо працювати у три зміни. У ці дні зазвичай замовлень на хліб значно менше», — говорить він.

Минулого року вдалося реалізувати 2500 пасок, нині готові потроїти цю кількість.

«Я завжди все намагаюсь прорахувати, запастись всією необхідною сировиною, цього разу — не виняток. Мені вдалося зробити закупку ще за старими цінами. Зараз чекаємо на поставку присипки, від цього й буде залежати остаточна ціна нашої випічки. Якщо порівнювати з минулорічними цінами, то вартість підвищиться десь на 20%», — розповідає Володимир Опришко.

В асортименті пекарні будуть класичні паски з родзинками та цукатами вагою 100, 200, 350 і 450 грамів.

Володимир Опришко з перших днів війни займається волонтерською діяльністю. Розвозить гуманітарну допомогу по селам, які найбільше постраждали від окупантів. При можливості планує завітати до них знову з найсмачнішою святковою паскою. Також, якщо буде введено обмеження на пересування, передбачається освячення пасок безпосередньо у пекарні.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua