Вирощуванням свиней на Львівщині займаються понад 100 господарств

10 жовтня 2021, 10:02 2769

У Львівській області розведенням, вирощуванням та відгодівлею свиней займаються 105 суб'єктів господарювання.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

«З-поміж юридичних осіб у 22-ох утримується більше ніж 1000 голів свиней, які зосереджені у 6 районах області. Фізичні особи-підприємці утримують в межах 100-500 голів свиней, займаються відгодівлею і працюють практично у всіх районах області», — уточнють у відомстві.

Станом на 1 вересня цього року в усіх категоріях господарств утримується 464,1 тис. гол. свиней. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник зріс на 20%, зокрема в сільськогосподарських підприємствах на 46,8%.

Як зазначається, у розведенні та вирощуванні  свиней сільгосппідприємства  області використовують генетику та технології провідних зарубіжних компаній Данії, Чехії, Франції, Канади та покращені породи вітчизняних компаній.

Також уточнюється, що Львівщина займає 2 місце по поголів«ю свиней серед областей України.

«Розширюються виробничі потужності сільгосппідприємств через інвестиційні проєкти будівництва та реконструкції тваринницьких приміщень ТзОВ «Барком» на 24,4 тис. голів, будівництва нового свинокомплексу повного циклу вирощування потужністю 50,0 тис. голів свиней (2,5 тис. свиноматок) новоствореним ТзОВ «Радехів Біо Ферм» Червоноградського району з поетапним введенням в експлуатацію   у 2021-2022 рр.», — підсумували в ОДА.