Ціни на свинину зупинили падіння

11 лютого 2022, 15:10 450

Ситуація на ринку живця протягом другого тижня лютого врівноважилася. Середня ціна закупівлі свиней забійних кондицій залишилася на рівні минулого тижня — 43,7 грн/кг.

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

«Перша декада місяця для виробників свинини завершується на оптимістичнішій ноті: послаблення цін на свинину, яке тривало з другої половини січня, зупинилося. Так, у ході торгів минулого тижня більшість операторів не переглядали ціну закупівлі, а в решти коливання цін обмежилося 0,25-1 грн/кг зі збереженням у межах цінового коридору попереднього тижня. Тож, які і на початку лютого, ціни на свинину живою масою коливалися в межах 42,5-45 грн/кг», — уточнили в асоціації.

Виробники свинини зазначають, що цього тижня реалізація йде планово, перехідних залишків у абсолютної більшості операторів немає, тож пропозиція свинини від промислових виробників наразі рівномірна. Крім цього, оператори спостерігають поступову консолідацію цін в усіх регіонах країни, тож орієнтиром для торгів на наступний тиждень буде ціновий коридор 43-45 грн/кг.