Напередодні Великодня ціни на ринку живця підвищилися до 79,5-82 грн/кг, що у середньому по країні становило 80 грн/кг.
Про це повідомляє асоціація «Свинарі України».
Виробники свинини відзначили підвищення активності з боку заготівельників напередодні великодніх свят. Усупереч очікуванням окремих переробників, наявна пропозиція живця не перевищувала рівень попереднього тижня, в окремих великих операторів, навпаки, була дещо меншою, тоді як потреба у кондиційній свинині помітно зросла.
«Більшість представників м’ясопереробної галузі відзначають, що торгівля цього тижня жвава, а підвищення цін не «відлякало» споживача. Водночас ті, хто проявив обережність у закупівлі минулої п’ятниці, наразі не можуть задовольнити усі запити, що надходять, через брак живця. Тож деякі переробники вважають, що така ринкова ситуація підтримуватиме ціни закупівлі після свят», — пояснюють експерти.