США дали $20 млн на Grain from Ukraine

21 листопада 2022, 08:00 2011

Сполучені Штати через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяють до $20 млн на ініціативу Grain from Ukraine, щоб допомогти нагодувати людей у всьому світі.

Про це повідомляє пресслужба Посольства США в Україні.

USAID надасть підтримку через Всесвітню продовольчу програму ООН (ВПП) для сприяння додаткових поставок українського зерна.

«Сьогоднішнє оголошення ґрунтується на $173 млн, які надано ВПП для закупівлі українського зерна, щоб прогодувати людей у країнах, які стикаються з найгострішою продовольчою кризою, включаючи Ефіопію, Ємен та Афганістан. За кошти США було закуплено 210 тис. т продовольства, цього достатньо, щоб прогодувати приблизно 12,6 млн людей протягом одного місяця», — додають у посольстві.

Зазначається, що з лютого 2022 р. США надали понад $11 млрд у відповідь на глобальну продовольчу кризу, включаючи майже $8,6 млрд гуманітарної допомоги. Гуманітарна допомога USAID, включно з підтримкою ВПП, це пряма продовольча допомога, а також інша допомога, що включає безпечну питну воду, медичне обслуговування та захист для задоволення потреб, які погіршилися через продовольчу кризу.