Ще одна прибалтійська країна допоможе Україні з експортом зерна

25 квітня 2022, 14:52 2967

Джерело фото: censor.net

Україна проробляє варіанти експорту сільгосппродукції через порти Латвії.

Про це йшлося під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського з міністром сільського господарства Латвії Каспарсом Герхардсом, говориться у повідомленні міністерства. 

Як зазначається, міністр під час офіційного візиту ознайомився з портовою та логістичною інфраструктурою Латвії (відвідав Ризький, Вентспілський вільні порти і спеціальну економічну зону міста Лієпая) та обговорив можливості експорту продукції українських аграріїв за допомогою латвійських портів. 

Крім того, Микола Сольський обговорив це питання з представниками органів місцевого самоврядування Латвії, представниками адміністрацій латвійських портів, операторами зернових терміналів, а також компаніями-зернотрейдерами Латвії.

Раніше Президент Латвії Егілс Левітс зазначив, що Латвія може допомогти Україні з експортом зернових через латвійські порти. 


Для довідки: раніше стало відомо, що Литовська Республіка готова надати свої логістичні можливості для експорту українських зернових на традиційні ринки збуту української агропродукції в Африці, Азії та на Близькому Сході.