Ринок пшениці тримає знижувальний ціновий тренд

08 лютого 2024, 14:50 1602

Експортери намагаються шукати альтернативу Індонезії для продажу української пшениці, але поки немає нових факторів, тож ринок пшениці тримає знижувальний тренд.

Про це розповіла брокер та аналітик сільськогосподарських товарів компанії Atria Brokers Христина Серебрякова під час засідання Trend&Hedge Club. Вона зазначила, що прикладом нового експортного напрямку може слугувати Індія, куди у січні було відправлене перше судно з кукурудзою. 

«Відразу з’явився тренд до пропозицій, і відчувається рух між продавцями і покупцями. Індія оцінює ситуацію на ринку, кількість пропозицій, які пропонують українські експортери, тому складно отримати гарну ціну і спрацювати», — зазначає Христина Серебрякова.

Також аналітик розповіла, що через конфлікт у Червоному морі був період, коли ставки на фрахт підвищувалися.

«Роль Червоного моря для нашого експорту має вагоме значення, оскільки фрахт рахується через цей маршрут, тож, звичайно, якщо там щось станеться, це може зупинити нашу експортну програму, ми просто не будемо рахуватися. І якщо зараз ми знижуємося за ціною через якість продукції, то в разі, якщо через Червоне море не рахуватиметься, ми не зможемо конкурувати на ринку»,  зазначає Христина Серебрякова.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua