Податківці заарештували урожай соняшнику на площі 400 га

12 вересня 2017, 17:07 3047

Працівниками Головного управління ДФС у Миколаївській області спільно із спеціалістами Баштанської ОДПІ виявлено факт незаконної передачі невідомим особам земельних ділянок.

Про це говориться у повідомленні ГУ ДФС у Миколаївській області.

Так, колишнім керівником одного із державних підприємств Миколаївської області передано у користування невідомим особам земельні ділянки загальною площею майже 1000 га для ведення товарного сільського виробництва.

Як зазначаються у ДФС, таким чином, у результаті протиправної самодіяльності керівник державного підприємства порушив вимоги Закону України від 21 вересня 2006 року №185-V «Про управління об»єктами державної власності» та постанову Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2012 року №296 «Про затвердження порядку укладання державними підприємствами, установами, організаціями, а також господарськими товариствами, у статутному капіталі яких частка держави перевищує 50%, договорів про спільну діяльність, договорів комісії, доручення та управління майном».

«Слід зазначити, що відповідно до ст.189 Цивільного кодексу України вся продукція, плоди та доходи, отриманні у результаті ведення господарської діяльності на державній земельній ділянці, належить, виключно, державі», — говориться у повідомленні управління ДФС.

На даний час, урожай соняшнику, вирощений на 400 га однієї з незаконно переданих земельних ділянок, описаний. Наразі вживаються усі відповідні заходи щодо відшкодування нанесених державі збитків у повному обсязі та повернення коштів у бюджет.  

За словами в.о. начальника ГУ ДФС у Миколаївській області Романа Кріля, фіскальною службою Миколаївщини бюджет буде додатково поповнено на 2,5 млн грн.