Держпродспоживслужба повернулась у відомство Мінагрополітики

09 лютого 2022, 17:29 349

Кабінет міністрів України під час свого засідання 9 лютого передав формування роботи Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів від Міністерства економіки до Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

«Мінагрополітики отримало увесь необхідний для якісної роботи функціонал. Мова йде про формування державної політики у сферах: безпечності та якості харчових продуктів; карантину та захисту рослин; ветеринарної медицини; органічного виробництва; обігу та маркування органічної продукції», — розповів міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Він підкреслив, що це рішення уряду передбачає передусім об’єднання та кооперацію усіх фахових спеціалістів у межах одного міністерства, обмін даними та їх координацію.

Як зазначено в постанові, оскільки формування державної політики у сферах, де iï реалізацію забезпечує Держпродспоживслужба, здійснюється декількома міністерствами, та з метою ефективного виконання зазначених функцій спрямування та координацію Держпродспоживслужби буде здійснювати безпосередньо Кабінет міністрів України.