Думка: Аграрії надають перевагу круговим зрошувальним машинам

01 серпня 2018, 16:06 2523

Господарства, які отримали результат з полів під зрошенням, прагнуть і надалі збільшувати площі поливу. Особливо це стосується півдня України — зони ризикованого землеробства та недостатнього зволоження.

 

 

Про це розповів AgroPortal.ua представник компанії «АБА «Астра» — керівник проектів по впровадженню зрошувальних систем Valley Василь Бабіцький під час агропромислової виставки «Агропорт Південь Херсон 2018».

«На Херсонщині за рік випадає 350-400 мм опадів, їх рівномірність дуже строката і не завжди припадає на той період, коли це потрібно для розвитку культур. Для отримання гарних врожаїв необхідно кілька факторів, і один з найважливіших — опади», — розповідає Василь Бабіцький.

За його словами, Херсонська область на сьогоднішній день є лідером по використанню зрошуваних земель та інтенсивному впровадженню краплинного зрошення.

«Практика застосування зрошувальних систем Valley показує, що сільгоспвиробники використовують їх на овочевих, бобових та зернових культурах. Особливо аграрії, які займаються насіннєвим бізнесом, неодмінно ставлять зрошувальні системи, адже їм потрібні гарантовані врожаї дороговартісних сортів і гібридів», — зазначає Василь Бабіцький.

Спеціаліст підкреслює, що широкозахватну систему зрошення доцільно встановлювати на площі починаючи від 30 га, а на менших площах застосовують шлангобарабанні машини.

«Сільгоспвиробники надають перевагу круговим зрошувальним машинам, тому що системи даного типу більш автоматизовані й не потребують постійної присутності оператора. Завдяки компанії «Астра» в цьому регіоні функціонує вже близько 100 зрошувальних систем Valley».


Для довідки: ТОВ «АБА «Астра» є офіційним дилером американської компанії Valley в Україні, що спеціалізується на зрошувальних системах. Компанія вже поставила понад 300 систем Valley, які працюють в 12 областях України.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua