В Україні посіють більше цукрових буряків

29 березня 2023, 14:54 1296

Україна за валовим виробництвом і потенційною вартістю майбутнього врожаю цього року вийде на показники, аналогічні 2022 року.

Таку думку в телеефірі озвучив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє Мінагрополітики. 

За його словами, прогнозується збільшення посівних площ під олійні культури і часткове зменшення під зернові та кукурудзу.

«На 10-15% буде збільшено посівні площі під соняшник, сою і ріпак. Гарна новина — планується збільшення посівів цукрового буряку. Виробництво зернових культур зменшиться, оскільки восени посіяно менше озимої пшениці через несприятливі погодні фактори. На 10-12% скорочено посівні площі кукурудзи у зв’язку з дорогою логістикою», — розповів Тарас Висоцький.

Він зауважив, що цього року аграрії зіштовхнулися з низкою викликів, особливо на деокупованих територіях. Зокрема, скорочення посівних площ, заміновані поля, фінансові проблеми, обмеження ринків збуту і дорога логістика, адже країна-агресор продовжує блокувати повноцінну діяльність чорноморських портів.