Виручка CLAAS перевищила €4 млрд

16 грудня 2020, 16:42 1765

Концерн CLAAS в 2020 фінансовому році підвищив свою виручку на 3,7% до €4,042 млрд в порівнянні з €3,898 млрд роком раніше.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

При цьому, чистий прибуток склав €107,1 млн, що на 11,2% більше показника попереднього року.

Показник EBITDA зріс 18,9% — до €333,4 млн. 

 

«Не дивлячись на пандемію і тимчасову зупинку виробництва, CLAAS вдалося досягти зростання виручки і підвищити рентабельність. Важливу роль в цьому зіграла наша широка міжнародна присутність », — підкреслив голова правління концерну CLAAS Томас Бьок.

У той час як показники обороту в Німеччині, Франції та інших західноєвропейських країнах залишалися стабільними, в Східній Європі і особливо в Росії спостерігалася гарна позитивна динаміка. Найбільшого приросту виручки, а саме на 20%, концерн CLAAS домігся за межами Європи — в Північній Америці.

«З урахуванням пандемії коронавірусу і нестабільністю на міжнародних збутових ринках не виключено негативний вплив на виручку і прибуток. Інші ризики можуть бути пов'язані з коливаннями закупівельних цін і зміною політичних рамкових умов для сільгоспвиробників на світових ринках. Що стосується поточного 2021 фінансового року, незважаючи на цю невизначеність, концерн CLAAS буде виходити з рівня виручки і прибутку попереднього року», — додали в компанії.