В Епіцентр Агро фінішувала посівна

13 травня 2022, 14:23 374

Холдинг «Епіцентр Агро», який входить до ГК «Епіцентр», завершив весняну посівну кампанію 2022 р.

Керівниця центрального офісу департаменту з аграрних питань «Епіцентр Агро» Світлана Нікітюк зазначила, що усім п’яти кластерам агрохолдингу вдалося провести посівну згідно з планом, говориться у повідомленні компанії.

Зокрема, було засіяно 140 тис. га зернових: майже 70 тис. га кукурудзи, 66 тис. га соняшнику, 2 тис. га гречки, 1,6 тис. га сої. Загалом разом із озимою пшеницею (майже 20 тис. га) загальна площа посівів «Епіцентр Агро» становить 160 тис. га. 

На сьогодні холдинг позитивно оцінює стан посівів озимої пшениці. Вже проведено два підживлення посівів азотом, на стадії завершення — планове третє підживлення пшениці. По всій посівній площі пшениці внесено гербіциди та фунгіциди проти хвороб. 

propData.content.image
Світлана Нікітюк, керівник центрального офісу департаменту з аграрних питань «Епіцентр Агро»

«Аграрна галузь є досить турбулентною, проблеми виникають щороку. І все ж до війни не був готовий ніхто. Бойові дії стали викликом для всієї країни і нашої команди зокрема. Як і всі учасники агроринку, ми стикнулися з великою кількістю проблем: нестачею насіння, пального та джерел фінансування, а також бронюванням людей, залучених на посівної. Втім ми активізували всі свої внутрішні резерви і працювали 24/7, створивши максимально безпечні умови для команди. У всіх було чітке усвідомлення того, що ціною наших зусиль є продовольча безпека країни і недопущення світового голоду».

На сьогодні перед холдингом, за її словами, стоять нові виклики: складним залишається питання логістики, а відповідно — вивозу зерна з елеваторів. Компанія продовжує здійснювати операційну діяльність, почала займатися питаннями збору як озимини, так і ярих культур. Також продовжується будівництво елеваторів. 


Для довідки: «Епіцентр Агро» входить до ТОП-7 найбільших агрохолдингів України та обробляє 160 тис. га землі на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Черкащині та Київщині. В структурі «Епіцентр Агро» 15 елеваторних комплексів загальною потужністю зберігання понад 1,5 млн тонн.