Астарта днями досіє цукрові буряки і соняшник

06 квітня 2017, 15:36 3253

«Астарта» станом на сьогодні посіяла цукрові буряки майже на 60% запланованих площ (план — понад 47 тис. га), соняшник — 30% (з 32 тис. га).

Впродовж кількох днів планується досіяти ці культури і перейти до кукурудзи та сої, повідомляють в компанії.

Відзначається, що до нового сезону «Астарта» виконала 2-річну інвестпрограму із закупівлі сіялок точної норми висіву для насіння кукурудзи, сої та цукрових буряків, що дозволить суттєво підвищити якість посівних робіт.

Окрім того, цьогоріч «Астарта» вперше широко застосовує технологію стартового внесення фосфорно-азотних добрив разом із насінням (POP-up метод). За даною технологією, на сіялках встановлено відповідні аплікатори для мікрогранульованих добрив. Досвід минулого року показав, що такий підхід забезпечує активний розвиток сходів навіть за умов зниження температури.

«Інвестиції в основні засоби та нові технології дозволяють нам ефективно і набагато швидше, ніж раніше, провести посівну кампанію. Це означає раціональне використання ресурсів, раннє укорінення та рівномірне зростання рослин і, як підсумок, більший потенціал врожайності», — прокоментував операційний директор компанії Желько Ерцег.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрована аграрна компанія, яка обробляє 250 тис. га землі в 8 областях України. Основна діяльність компанії полягає у вирощуванні цукрових буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру, молока і переробці сої. До складу «Астарти» входять 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис. голів стада, потужний завод з переробки сої та біоенергетичний комплекс із виробництва біогазу (м. Глобине).