UkrLandFarming в сезон жнив наймає біля 40% комбайнів

02 жовтня 2018, 09:43 2256

Кластер «Полісся», який входить до Групи компаній UkrLandFarming, має достатньо сільськогосподарської техніки, аби забезпечити якісний обробіток наявного земельного банку. Крім того, цей кластер є одним із більшості в структурі агрохолдингу, який управляє власним автопарком для перевезення зерна.

Про це розповів AgroPortal.ua директор кластеру Володимир Левківський.

«В UkrLandFarming працює централізований підхід до закупівлі техніки. Поліський кластер успішно використовує до 70-ти одиниць самохідної сільськогосподарської техніки, з яких 20 тракторів та 6 зернозбиральних комбайнів марки John Deere, 20 вантажних автомобілів, а також 25 одиниць спецтранспорту та легкових автомобілів. Уся сільськогосподарська техніка комплектується причіпним обладнанням, яке налічує 150 одиниць. Це агрегати для обробітку ґрунту, посіву, а також для догляду за посівами та їх живлення. Більшість причіпної техніки представлена такими виробниками, як John Deere, Kverneland, Hardi, Claas та Kinze. Саме завдяки масштабним інвестиціям в с/г техніку, які були проведені в 2013-2014 роках, ми маємо змогу використовувати високопродуктивну техніку всесвітньовідомих виробників», — зазначив Володимир Левківський.

За словами директора, присутність UkrLandFarming в різних кліматичних зонах дає можливість гнучкого використання наявної техніки.

«Ми переміщуємо її з одного кластеру до іншого, оскільки терміни жнив, проведення польових робіт і внесення мінеральних добрив та ЗЗР на півночі й півдні різні. З метою збору врожаю в оптимальні терміни в гарячу пору ми залучаємо найману техніку. Цього року, наприклад, використовуємо 40% сторонніх комбайнів», — розповідає Володимир Левківський.


Для довідки: Група компаній UkrLandFarming налічує 11 територіальних кластерів по землеробству в 22 областях України, управляє однією з найбільших в Україні мережею сучасних елеваторних комплексів загальною потужністю 2,6 млн т. Агрохолдинг входить в лідери аграрного ринку України за обсягом земельного банку.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua