Суд закрив справу про банкрутство Агромарсу

27 серпня 2021, 12:40 3407

Північний апеляційний госпсуд 17 серпня 2021 р. задовольнив апеляційну скаргу ТОВ «Комплекс Агромарс» та скасував ухвалу Госпсуду м. Києва, якою було відкрито провадження в справі про банкрутство цієї компанії.

Про це повідомляє Finbalance

Як зазначається, ініціатором процедури банкрутства ТОВ «Комплекс «Агромарс» було ТОВ «Інтер Вей Капітал». Суд першої інстанції визнав кредиторські вимоги цієї компанії до ТОВ «Комплекс «Агромарс» на 213,9 млн грн, у т.ч. 158,4 млн грн — як забезпечені заставою/іпотекою майна боржника (ТОВ «Інтер Вей Капітал» викупило вказані права вимоги в ПУМБ).

Згідно з судовими матеріалами, ТОВ «Комплекс «Агромарс» заперечувало проти відкриття провадження у справі про банкрутство, посилаючись на можливість виконати зобов`язання за кредитними договорами без застосування процедури банкрутства, а також вказуючи на існування спору про право вимоги ініціюючого кредитора.

Крім того, ТОВ «Комплекс «Агромарс» вказувало, що «Інтер Вей Капітал» набуло право звертатися до суду на підставі договору відступлення прав вимоги за кредитним договором від 5 березня 2021 р. в період дії обмежень, встановлених законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перебігу процесуальних строків під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 18.06.2020 № 731-IX щодо відкриття провадження у справах про банкрутство боржників — юридичних осіб за заявою кредиторів за вимогами до боржника, що виникли в період дії карантину.

Розглянувши справу, колегія суддів дійшла  висновку про наявність підстав для відмови у відкритті провадження у справі про банкрутство «Комплекс «Агромарс», говориться у рішенні суду.


Для довідки: ТОВ «Комплекс «Агромарс» в кінці 2020 року зупинило виробництво курятини під ТМ «Гаврилівські курчата».

«Комплекс «Агромарс» — вертикально інтегрований холдинг із замкнутим циклом виробництва (від вирощування зернових культур, виробництва комбікормів, вирощування племінної та бройлерної птиці, до переробки м'яса та його реалізації через власну франчайзингову мережу). Головне виробництво знаходиться в Гаврилівці (Вишгородський р-н Київської обл.). За підсумками 2017 р входив до трійки лідерів з виробництва курятини в Україні.