Уряд створив робочу групу по боргах ДПЗКУ перед китайцями

13 жовтня 2021, 09:15 2943

Кабінет міністрів України вирішив утворити міжвідомчу робочу групу з питань забезпечення виконання зобов'язань акціонерним товариством «Державна продовольчо-зернова корпорація України» перед Експортно-імпортним банком Китаю за запозиченнями, що гарантовані державою.

Про це йдеться у відповідній постанові КМУ (№1046 від 6 жовтня 2021 р.), опублікованій на Урядовому порталі.

Також група має забезпечити виконання умов генерального договору з Китайською національною корпорацією машинної промисловості і генеральних підрядів (CCEC) про співпрацю у сфері сільського господарства щодо постачання зернових до Китаю.

Згідно з документом, робочу групу очолить перший віце-прем'єр-міністр — міністр економіки Олексій Любченко.

Серед завдань міжвідомчої робочої групи зазначено сприяння забезпеченню координації дій органів виконавчої влади з метою забезпечення виконання вищевказаних договорів ДПЗКУ.

У тому числі робоча група повинна підготувати пропозиції «по розробці проектів нормативно-правових актів щодо виконання або перегляду кредитної угоди, укладеної між державною корпорацією та «Ексімбанком Китаю».

Крім того, потрібно визначити шляхи вирішення проблем, що виникають при виконанні ДПЗКУ умов договору на постачання зернових для ССЕС, а також узгодити позиції щодо перегляду умов цього договору.


Для довідки: в серпні 2021 року Міністерство економіки заявило, що «Державна продовольча зернова корпорація України» не виконує умови договорів з Китаєм.