Ніжинський жиркомбінат отримав екокредит на будівництво

01 червня 2017, 10:07 2747

ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат» отримав від «Укргазбанку» еко-кредит для фінансування витрат, пов’язаних з будівництвом цеху екстракції та придбання нового енергоефективного виробничого обладнання.

Про це повідомляється на сайті банку.

Кредит надано у формі невідновлювальної кредитної лінії строком на 3 роки з лімітом 80 млн грн.

Як зазначається, реалізація проекту дозволить підприємству створити додатково 30 робочих місць, збільшити річні обсяги переробки насіння соняшнику  та виробництва олії майже у 4 рази, забезпечити безвідходну технологію процесу шляхом використання відходів виробництва (сміття від очищення насіння та лушпиння) в якості альтернативного палива для котлів, а також значно зменшити питому вагу витрат електроенергії  на одиницю продукції.

«Таким чином, за рахунок підвищення енергоефективності виробництва та використання в якості палива лушпиння соняшника щорічна економія для підприємства складе 40,97 млн грн. При цьому економія споживання природного газу становитиме 2,14 млн куб. м, відповідно викиди СО2 в атмосферу зменшаться на 4,4 тис. т щороку», — говориться в повідомленні.


Для довідки: «Ніжинський жиркомбінат» заснований в 1896 р. з метою переробки насіння соняшнику, ріпаку та льону. В даний час переробляє широкий асортимент насіння олійних культур, а саме: соняшник, ріпак, льон, сою. Річна переробна потужність становить близько 150 тис. т. Основні ринки збуту продукції — країни Європи та Азії.