На Кіровоградщині завершили будівництво унікального біогазового комплексу

30 червня 2020, 14:59 2472

Агрохолдинг I&U Group повністю завершив будівництво біогазового комплексу потужністю 6 МВт/год поблизу селища Капітанівка Новомиргородського району Кіровоградської області.

Про це повідомив засновник I&U Group Сергій Тарасов на своїй сторінці в мережі Facebook.

Він зазначив, що комплекс перероблятиме відходи цукрового виробництва в сировину для теплової та електричної енергії й після запуску в експлуатацію щорічно вироблятиме 48180 МВт «зеленої» електроенергії.

Загальна вартість проекту склала €23 млн. ЕБРР виділив на проект €13 млн кредиту. Також I& U Group для будівництва комплексу залучив пільговий кредит від Фонду чистих технологій (ФЧТ) у розмірі €2 млн.

«При будівництві об»єкту використовувалися інноваційні технології та передове обладнання австрійських компаній. Переробка відходів цукрового виробництва в енергію відбуватиметься на гідравлічних реакторах за технологією анаеробних ферментаторів з гідравлічним перемішуванням.

Головні переваги технології — простота та надійність конструкції, низька вартість експлуатації та технічного обслуговування, а також висока ефективність переробки, що у порівнянні з іншими методами дозволяє отримувати більшу кількість біогазу з тони субстрату», — розказав Тарасов.

Уточнюється, що комплекс готовий до вводу в експлуатацію, запуск заплановано найближчим часом.


Для довідки: I&U Group — аграрний холдинг, який біля 25 років реалізує різноманітні сільськогосподарські проекти в Україні. Компанія займається вирощуванням зернових, олійних культур і цукрових буряків в Кіровоградській та Миколаївській областях. Земельний банк I& U Group становить 50 тис. га.