Мрія оновила парк сільгосптехніки на $2,8 млн

03 квітня 2018, 10:22 4452

Агрохолдинг «Мрія»  з початку 2018 року поповнив свій технічний парк 22-ма новими одиницями техніки на суму $2,8 млн.

Як говориться у повідомленні холдингу, компанія закупила шість причіпних обприскувачів Amazone UX6200, сім 300 к. с. тракторів Massey Ferguson 8737, вісім 100 к. с. тракторів CASE IH JX 110 і один 500 к. с. трактор CASE IH Steiger 500.

Техніка закуплена в рамках лізингової угоди з «ОТП Лізинг» терміном на 3 роки. Постачальниками для «Мрії» виступили Торговий дім «Агроальянс», ТОВ «АМАКО Україна» і DAT («Дойче Аграртехнік»).

За словами операційного директора Агрохолдингу «Мрія» Андрія Григорова, техніка була закуплена під весняно-польові роботи.

«Виходячи з виробничих потреб, в якості альтернативи самохідним обприскувачів ми придбали шість причіпних, а також 300-сильні трактори для роботи з ними. Перевага в тому, що ми можемо використовувати трактори окремо від обприскувачів під інші техоперації. Що стосується 100-сильних тракторів, то вони закуплені для загальногосподарських цілей і найпростіших операцій в полях з метою заміни морально застарілих МТЗ-82, які були в «Мрії» до дефолту. Питання відновлення технічного парку Компанії досі залишається актуальним», — прокоментував операційний директор.

Також уточнюється, що в агрохолдингу прийнята довгострокова інвестиційна програма з метою відновлення технічного парку після дефолту і втрати понад тисячі одиниць техніки. З 2015 року, після переходу під управління кредиторів, Компанія спрямувала вже $29,2 млн на придбання нової техніки.


Для довідки: «Мрія Агрохолдинг» обробляє 180 тис. га землі у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській і Рівненській областях. Потужність елеваторів і зерносховищ - 600 тис. т.