Молочна Слобода добилася відшкодування значної суми ПДВ

08 серпня 2016, 08:00 2557

Компанія «Молочна Слобода», український експортер молочних продуктів, отримала відшкодування ПДВ на суму 18 млн грн завдяки розслідуванню Ради бізнес-омбудсмена (РБО) в Україні.

Про це з посиланням на прес-службу РБО в Україні повідомляє AgroTimes.

«Молочна Слобода» звернулася зі скаргою до РБО через те, що не отримала відшкодування ПДВ з боку Державної фіскальної служби (ДФС) у Харківській області протягом 18 місяців — з березня 2015 р. Попередні спроби скаржника вирішити питання через ієрархічну структуру Державну фіскальну службу виявилися безуспішними.

Під час розслідування скарги РБО «Молочна Слобода» отримала часткове відшкодування ПДВ, проте сума невідшкодованого ПДВ із вичерпаним терміном відшкодування становила 18,12 млн грн.

РБО надіслала листи до ДФС України та підняла це питання на зустрічі експертної групи з ДФС у липні 2016 р. Також це питання експерти РБО висвітлили під час зустрічі з прем’єр-міністром 12 липня. Володимир Гройсман дав доручення керівництву ДФС відшкодувати ПДВ «Молочній Слободі» протягом тижня.

15 липня компанії повернули повну суму заборгованості. Незабаром голова Центрального офісу з обслуговування великих платників податків у м. Харків поінформував Раду, що гроші будуть відшкодовані скаржникові найближчим часом.