KSG Agro інвестує у реконструкцію свинокомплексу 15 млн грн

14 лютого 2022, 16:55 315

KSG Agro у першому півріччі 2022 р. здійснить реконструкцію корпусу відгодівлі на свинокомплексі у с. Нива Трудова (Апостолівський район, Дніпропетровська область) на 2 тис. м2.

Про це повідомила прес-служба агрохолдингу.

«Реконструкція дозволить збільшити кількість місць на відгодівлі на 10%», — коментує директор ТОВ «Стронг-інвест», що відповідає у холдингу за розвиток свинокомплексу, Василь Старобор.  

На даний час на свинокомплексі одноразово міститься 52,5 тис. голів свиней. Після реконструкції їхня кількість збільшиться на 2,5 тис. і досягне близько 55 тис. голів одноразового утримання, що дозволить збільшити обсяг продажу свиней на 7% на рік.

«Реконструкція відгодівельного комплексу, окрім іншого, дозволить нам підвищити рівень біобезпеки, — розповідає Василь Старобор. — З його введенням в експлуатацію буде розширено санітарні розриви та зросте кількість санітарних обробок».

Загальний обсяг інвестицій на першому етапі становитиме 15 млн грн. Вже придбано частину обладнання німецької компанії Big Dutchman, а частину, що залишилася, буде придбано протягом першого кварталу 2022 р.

Василь Старобор також повідомив, що з початку другого півріччя 2022 р. розпочнеться реконструкція ділянки відтворення, яку планується завершити у першій половині наступного року. Це дозволить збільшити кількість свиноматок на 30% — з 4,5 тис.до 6,5 тис. голів.


Для довідки: KSG Agro — один із провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, що працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. Основною діяльністю холдингу є обробка землі та виробництво сільгоспкультур, а також свинарський бізнес, за який відповідає ТОВ «Стронг-Інвест».