Контінентал розширює сорти для картоплі фрі

13 січня 2022, 11:28 321

Джерело фото: Контінентал Фармерз Груп

«Контінентал Фармерз Груп» у 2022 році запустить товарне виробництво нового сорту картоплі — Фонтане, яка підходить для приготування картоплі фрі.

Як говориться у повідомленні компанії, у «Контінентал» почали вирощувати цей сорт ще минулого року для отримання першої репродукції, яку використають як насіннєвий матеріал у сезоні-2022. Цього року під картоплю сорту Фонтане відведено 228 га.

«Контінентал» стане одним із перших виробників, які вирощують сорт Фонтане у виробничих масштабах. Головне завдання, яке ставить перед собою компанія цього сезону, — відпрацювати технологію вирощування та сформувати товарний запас насіння.

«Сорт Фонтане доволі універсальний, його можна використовувати як столовий, для виробництва крохмалю й чипсів. Але насамперед він підходить для приготування картоплі фрі, — зазначив керівник кластера «Картопля» Компанії «Контінентал» Орест Кравчук. — Особливість сорту — високий вміст сухих речовин, а саме крохмалю. Це дозволяє сформувати якісний кінцевий продукт — палички фрі. Картопля цього сорту велика, на відміну від столового або крохмального. Калібр бульб перевищує 50 мм у поперечному перерізі. Вони мають видовжену овальну форму, що також важливо для формування палички фрі».


Для довідки: «Контінентал Фармерз Груп» є одним з найбільших виробників картоплі в Україні. У 2022 році компанія планує вирощувати картоплю на 2,1 тис. га. Під чипсові сорти відведено площу 1045 га, під столові — 356 га, під насіннєві — 446 га, під крохмальні — 228 га. Компанія вирощує картоплю у Тернопільській та Львівській областях. Для зберігання врожаю та насіннєвого матеріалу використовує власні потужності загальною місткістю 106,2 тис. тонн.