Кернел збільшить статутний капітал за рахунок емісії акцій

26 вересня 2022, 11:03 1941

Акціонери агропромхолдингу «Кернел» (Kernel Holding SA) на позачергових зборах 23 вересня дозволили збільшення статутного капіталу до $5,7 млн шляхом збільшення числа акцій компанії до 216 млн.

Про це говориться у повідомленні холдингу на Варшавській фондовій біржі.

«Загальні збори акціонерів товариства приймають рішення про надання повноважень раді директорів компанії протягом 5 років з дати ухвалення цього рішення час від часу випускати акції, надавати опціони на підписку на акції та випускати будь-які інші інструменти, що надають доступ до акцій у межах статутного капіталу таким особам та на таких умовах, які вони вважатимуть доцільними», — зазначається у біржовому повідомленні.

Зазначені повноваження можуть бути продовжені рішенням зборів акціонерів.

Також зазначається, що відповідні зміни внесені до статуту компанії.

Згідно з біржовими даними «Кернел», на даний момент його статутний капітал складається з 84,031 млн акцій.


Для довідки: «Кернел» до війни був найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії, провідним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах.