Kernel розігнав Старокостянтинівський ОЕЗ на 90% потужності

23 квітня 2024, 16:11 765

Олійноекстракційні заводи Kernel за 9 місяців 2024 ФР (завершилися 31 березня 2024 року) переробили 2,24 млн т олійних культур, що на 20% більше аналогічного показника минулого року.

Про це йдеться у звіті компанії.

Обсяги продажу соняшникової олії збільшились на 34%, склавши 1,1 млн т.

Водночас компанія експортувала за звітний період 3,84 млн т зерна, що на 25% більше показника минулого сезону.

Перевалка зерна на експортних терміналах агрохолдингу в Україні збільшилась на 26% — до 4,43 млн т.

Елеватори Kernel за вказаний період прийняли 2,7 млн т зернових та олійних, що відповідає обсягам трьох кварталів минулого ФР.

Згідно з повідомленням, наприкінці лютого Kernel розпочав пусконалагоджувальні роботи на новому заводі з переробки олійних культур, розташованому на заході Україні. 

«Станом на 22 квітня завод досягнув понад 90% своєї переробної потужності на етапі нарощування обсягів переробки. Очікується, що завод вийде на повну потужність до травня 2024 року, досягнувши максимальної потужності переробки в один мільйон тонн насіння соняшнику на рік», — зазначили в компанії.


Для довідки: Kernel до війни був найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії, провідним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах.