Обмеження на імпорт урізали доходи Мілкіленда

29 серпня 2016, 09:17 2237

Дохід групи компаній «Мілкіленд» в 1-му півріччі 2016 р. (порівняно з аналогічним періодом 2015 р.) скоротився на 24% (в євро-еквіваленті) до €74 млн.

Про це повідомляється на сайті компанії. 

В основному під тиском зниження доходів групи, її EBITDA знизилася на 47% порівняно з 1-им півріччям 2015 р. до €3,4 млн. 

Як заявляє компанія, причинами зниження доходу стали обмеження українського молочного імпорту та імпорту продуктів харчування з країн ЄС, раніше введені російськими офіційними органами, а також девальваційні фактори: ослаблення української гривні та російського рубля по відношенню до євро. 

Для того, щоб скористатися можливостями, що відкрилися після імплементації Зони вільної торгівлі з ЄС, в 1-ій половині 2016 р. «Мілкіленд» почав експорт в Україну високомаржинальних молочної продукції, виробленої на польському заводі групи «Островія». 

У відповідності зі стратегією щодо пошуку можливостей виходу на нові ринки, «Мілкіленд» у звітному періоді підписав контракт і почав поставки сухих молочних продуктів в Китай. Ці поставки стали першим кроком до створення мережі дистрибуції в цій країні. 


Для довідки: Група компаній «Мілкіленд» — один з 5 найбільших провідних виробників молочної продукції на ринках Росії та України. Група пропонує широкий спектр молочної продукції: молоко, сир, масло, задовольняючи щоденну потребу покупців у здорових і смачних продуктах харчування. «Мілкіленд» також є одним з провідних експортерів молочної продукції, поставляючи її в більш ніж 30 країн світу.