Бахматюк просить Президента вберегти UkrLandFarming від атак НБУ

17 січня 2017, 10:14 2632

Голова ради директорів UkrLandFarming PLC Олег Бахматюк звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням втрутитися і вжити необхідних заходів щодо ситуації, яка склалася навколо компанії у зв'язку з неправомірними діями Національного банку та особисто голови правління Валерії Гонтаревої.

Про це йдеться в листі, який є в розпорядженні AgroPortal.ua.

Голова ради директорів UkrLandFarming звертає увагу, що «вже більш ніж 2,5 роки агрохолдинг відчуває перманентні спроби рейдерського захоплення, інформаційних і юридичних атак, фінансового і правового тиску з боку НБУ, що може істотно позначитися не тільки на діяльності компанії, але і на стані економіки держави».

Наприклад, через сайт НБУ і деякі ЗМІ поширюється недостовірна інформація про заборгованість акціонера UkrLandFarming на суму понад 38 млрд грн перед державою, що не відповідає дійсності, зазначається в листі-зверненні.

При цьому Олег Бахматюк звертає увагу, що підприємства холдингу тільки за минулий рік виробили продукції на більш ніж 1,2 млрд в доларовому еквіваленті, що становить приблизно 1,5% ВВП України. Компанією сплачено податки до бюджетів всіх рівнів на суму понад 2 млрд грн, виплачено заробітної плати працівникам більш ніж 2,5 млрд грн.

«Прошу Вашого втручання в ситуацію, що склалася. Ми готові вивести процес у публічний простір і надати йому ще більшого розголосу. Успішне же переведення цього протистояння в цивілізований діалог, впевнений, буде сприяти поверненню всіх 100% коштів кредиторам і збереженню 37 тис. робочих місць і 1,5% ВВП України», — підсумував своє звернення голова ради директорів UkrLandFarming.