Агротрейд готується вийти на ринки США та Канади

25 серпня 2020, 13:28 1933

Група «Агротрейд» за результатами 2019/2020 МР експортувала понад 300 тис. т органічної та конвенційної продукції до 20 країн світу.

Єгипет, Туреччина, Іспанія, Ліберія та Китай стали основними імпортерами зерна, йдеться у повідомленні компанії.

Значну частину кукурудзи компанія продала, уклавши форвардні угоди ще у лютому 2019 року.

«Продаючи продукцію на початку року з відвантаженням, запланованим на жовтень–листопад, ми заздалегідь забезпечили логістику та уникнули залежності від осіннього зниження ціни на кукурудзу. А під час карантину необхідно було ухвалити рішення про продаж залишків кукурудзи та пшениці. Ми вирішили почекати і не помилилися», — розповідає директор департаменту зовнішньої торгівлі Групи «Агротрейд» Андрій Бут.

Що ж до органічної продукції, то цього року найбільші партії вирушили до Нідерландів та Норвегії, також серед покупців були компанії з Ізраїлю та Німеччини. Загалом у ці країни експортовано 5252 тонни органіки. Особливим попитом користувалися пшениця та кукурудза.

За словами Андрія Бута, основним покупцем органічної продукції залишається ринок Євросоюзу. Проте конкурувати у ньому стає дедалі складніше. Особливо це стосується фуражних зернових.

«Кількість місцевих фермерів, які вирощують органіку, зростає. До того ж, європейцям простіше купити продукцію, виготовлену в ЄС, тому доводиться конкурувати ціною та підтримувати хорошу репутацію, аби не втратити довіри покупців», — ділиться Андрій Бут.

У планах компанії на наступний рік — експортувати органічні соняшник та кукурудзу до США та Канади. Для цього Група "Агротрейд" подала заявку на отримання відповідного сертифікату.


Довідково: Група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований у 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури – соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одноразового зберігання 570 тис. тонн та займає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні. У 2016 році у холдингу засновано органічне землеробство, відповідність якого європейським стандартам підтверджено сертифікатом «Органік стандарт».