Аграрний фонд за обсягами продажів добрив займає 15% ринку

28 липня 2019, 09:25 1565

ПАТ «Аграрний фонд» протягом двох останніх маркетингових років забезпечив агровиробників 1,1 млн т мінеральних добрив.

Про це заявив виконавчий директор ПАТ «Аграрний фонд» Микола Зубарєв під час робочої зустрічі агровиробників та Союзу хіміків України.

«За два маркетингових роки ми закупили 1,1 млн т мінеральних добрив. За нашими підрахунками, частка ПАТ «Аграрний фонд» на ринку мінеральних добрив України на сьогодні складає близько 15%», — зазначив Микола Зубарєв.

За його словами, якщо раніше ПАТ «Аграрний фонд» пропонував лише два види добрив, то сьогодні перелік розширився до 9 позицій, але виключно добрива українського виробництва. Крім того, установа має розгалужену систему складів в усіх областях України, що дає можливість мінімізувати затрати на логістичні послуги та завжди вчасно доставляти продукцію.

«Наша перевага на ринку — можливість для аграріїв укласти форвардний контракт на придбання добрив. Розрахунок — при поставці зерна за ринковими цінами, які склалися на момент поставки», — пояснив Микола Зубарєв.


Для довідки: ПАТ «Аграрний фонд» — один із провідних операторів агропромислової галузі України. Підприємство засноване в 2013 році, власником 100% акцій товариства є держава в особі Міністерства аграрної політики та продовольства. Основний вид діяльності — закупівля зернових за форвардними контрактами, продаж мінеральних добрив.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua