Збільшено статутний капітал Фонду гарантування кредитів аграріям

09 вересня 2024, 08:00 707

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою статутний капітал Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві збільшили на майже 82 млн грн.

Як говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства, загальний розмір статутного капіталу фонду складатиме 817,6 млн грн.

За словами міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Коваля, цей крок є частиною зусиль уряду з підтримки аграрного сектору в умовах воєнного стану та внаслідок російської агресії.

«Закликаю кожного аграрія користуватися підтримкою. Нам важливо, аби підприємства ставали сильнішими і розвивалися. Адже аграрії сьогодні тримають соціальний баланс на селі та наповнюють бюджет країни, що воює», — наголосив Віталій Коваль.

Водночас голова Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві Олег Приходько зазначив, що збільшення статутного капіталу дозволить фонду наростити фінансову підтримку аграріям у складні часи.

Уточнюється, що Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві надає часткові гарантії за кредитами фінансових установ для сільгоспвиробників із загальних банком землі до 500 га. Фонд створений відповідно до постанови КМУ від 16 лютого 2022 року №125, повністю належить державі, а управління його корпоративними правами здійснює Міністерство аграрної політики та продовольства України.